pret beton amprentat

Beton amprentat

Care este prețul betonului amprentat? Ce modele sunt posibile? Cum se toarna? Ce companie să alegeți? După ce ați citit acest ghid complet pentru beton amprentat, acest material nu va mai deține niciun secret pentru dvs.

Betonul amprentat sau betonul decorativ este un material foarte popular în construcția de terase și căi de grădină. Mai ieftin decât betonul dezactivat, este totuși personalizabil și foarte plăcut din punct de vedere estetic.

În plus, este autosuficient: spre deosebire de placa de beton inestetica, nu trebuie acoperită cu niciun strat de acoperire pentru a vă înfrumuseța exteriorul sau interiorul.

Servicii/ConsumabilePrețul mediu pe m²
Beton amprentat60 până la 100€
Rata de instalare a betonului amprentat30 până la 100€

Există mulți factori care afectează prețul betonului amprentat:

 • Materialele folosite: sunt mai scumpe dacă calitatea betonului este mai mare. Prețul betonului amprentat depinde în mare măsură de agregatele selectate (piatră, pietriș etc.) și de pigmenții adăugați la beton
 • Suprafata: o suprafata mare implica un pret mai mare
 • Compania aleasă: costul instalării betonului amprentat variază semnificativ de la un profesionist la altul
 • Zona dvs. geografică: prețurile pot fi duble de la o regiune la alta, în funcție de cererea actuală. Dacă locuiți departe de compania aleasă, vi se pot percepe și cheltuieli de călătorie
 • Condițiile de acces la amplasament: casa dvs. trebuie să fie ușor accesibilă pentru un camion mixer pentru a facilita instalarea betonului. Dacă nu este cazul, compania aleasă va trebui să găsească soluții și să se angajeze în mai multă muncă

Ce trebuie sa stii despre beton amprentat?

Beton amprentat este un strat decorativ foarte căutat. Acesta poate fi găsit în locuri publice, case private și spații comerciale. Betonul amprentat conține aceleași componente ca și betonul standard: apă, nisip, pietriș și ciment (spre deosebire de mortar care nu conține pietriș).

Primiți estimări de la diferiți zidari din apropierea dvs.Estimare preț: 60€ până la 100€ / m²

Pietrișul conținut în betonul amprentat nu este vizibil, spre deosebire de betonul dezactivat. Cu toate acestea, nu este pus în același mod. În momentul turnării, modelele sunt create folosind șabloane. Betonul amprentat, sau betonul decorativ, poate imita aspectul multor materiale, cum ar fi gresie, piatră sau lemn și este deosebit de plăcut din punct de vedere estetic.

Betonul amprentat poate fi utilizat atât în construcții, cât și în renovare.

Este un beton folosit mai ales în aer liber, pe alei de grădină sau terase, dar este uneori instalat în casă. Poate fi așezat pe podea, într-un duș sau pe pereți. Betonul amprentat poate fi instalat pe partea superioară a șapei brute sau a plăcilor existente. În acest caz, se face referire la patch-uri.

Care sunt avantajele și dezavantajele sale?

BeneficiiDezavantajele
Estetice
Personalizabil
Instalare rapidă
Întreținere ușoară
Durabil
Rezistent la șocuri și UV
Poate fi condus
Poate fi așezat pe orice suprafață
Antiderapant
Preț ridicat
Instalarea straturilor protectoare și a lacurilor esențiale
Implementare complexă

Care sunt diferitele estetici posibile?

Este posibil să se realizeze multe randări cu beton amprentat. Cu o placă clasică de beton, doriți să obțineți o podea complet netedă, care este acoperită cu o acoperire de podea (lemn pentru terase, plăci etc.). Betonul amprentat, aplicat cu șabloane, face posibilă obținerea unei podele plăcute din punct de vedere estetic, fără a fi nevoie să efectuați lucrări suplimentare.

Compară prețul zidarilor din jurul tău.Tarif mediu: 60€ la 100€ / m²

Diverse tampoane și mulți coloranți pot fi folosiți pentru a da o estetică specială microcimentului. De exemplu, unii imită perfect:

 • Pardoseala din lemn
 • Piatra naturala
 • Cărămidă
 • Pietrele prețioase
 • Dale

De asemenea, este posibil să se creeze modele precum rozete. Totul depinde de dorințele dvs.: dacă angajați un meșter, el vă va oferi un număr mare de finisaje decorative din beton.

Alegerea culorilor si nuanțelor beton amprentat

Nu sunteți sigur ce culori și nuanțe să alegeți pentru betonul dvs.? Iată câteva exemple de culori care sunt populare în rândul persoanelor fizice:

 • Gri: aceasta este culoarea originală a betonului. Este disponibil în mai multe nuanțe, cum ar fi gri antracit, gri mouse, gri argintiu sau nuanțe aproape negre de gri. Aceste nuanțe se amestecă ușor cu mobilierul dvs., indiferent dacă este interior sau exterior, deoarece sunt foarte neutre. Se potrivește atât stilurilor Zen, cât și celor industriale
 • Alb: Culoarea albă poate fi folosită pentru a lumina o cameră sau un exterior. Aveți grijă, totuși: reflectă lumina și poate fi destul de neplăcută dacă terasa dvs. este deosebit de expusă. In ceea ce priveste nuantele, poti opta pentru un alb liber, un alb pur sau un alb bej. Fiți conștienți de faptul că albul este foarte dezordonat. Alegeți-l numai dacă aveți timp să vă dedicați întreținerii acestuia
 • Bej: Bejul aduce intimitate și moliciune unui interior. Ele merg bine cu mobilier de grădină din lemn, rășină țesută sau metal. Bejul necesită, de asemenea, întreținere regulată
 • Negru: ar trebui folosit cu ușurință. Folosit în mici tușe, aduce eleganță și caracter unei încăperi
 • Roșu: roșu vine în mai multe nuanțe: roșu aprins, portocaliu-roșu, roșu teracotă … Este o nuanta calda care se potriveste bine cu un interior natural sau cu o terasa in stil mediteranean
 • Albastru: albastrul deschis evocă Grecia, sudul. Se va folosi in mici atingeri, pe pereti sau pe podea, armonizate cu nuante deschise. Albastrul, oricare ar fi el, este o culoare liniștitoare, care inspiră confort și relaxare
 • maro: microcimentul maro se potrivește atât în interior, cât și în exterior. Neutru, se amestecă cu orice decor

Ce profesionist ar trebui să alegeți?

Este important să delegați instalarea betonului amprentat unui profesionist. Într-adevăr, așa cum vom explica în detaliu, instalarea betonului decorativ este complexă și necesită echipamente specifice. Prin urmare, vă sugerăm să încredințați turnarea betonului dvs. unui zidar profesionist, specialist în beton decorativ.

Acesta din urmă nu numai că va putea efectua instalarea, dar vă va sfătui și cu privire la alegerea texturii, nuanțelor și finisajelor. Alegerea unui profesionist este o garanție a lucrului bine făcut; Slab realizată de mâini neexperimentate, instalarea betonului oferă adesea un rezultat inestetic și de lungă durată.

Cum se toarna beton amprentat?

Turnarea betonului amprentat necesită cunostinete și abilități în domeniu. Iată pașii de urmat:

 1. Curățați podeaua: Podeaua trebuie să fie perfect pregătită pentru a primi betonul. Ar trebui să fie aplatizat și să nu aibă margini aspre. Aceste măsuri de precauție împiedică crăparea betonului pe măsură ce se usucă
 2. Turnarea betonului: betonul este pregătit în prealabil într-un mixer de beton sau într-un camion cu autobetoniera
 3. Așezați un întăritor mineral: Acest produs colorat (cu excepția cazului în care preparatul dvs. de beton este deja colorat) permite betonului să-și păstreze rezistența și culoarea în timp
 4. Utilizați amprente sau ștampile din beton pentru a obține modelul la alegere
 5. Lăsați să se usuce timp de 24 de ore cu șabloanele
 6. Eliminați-le
 7. Lăsați betonul să se usuce (3 săptămâni în medie pentru un rezultat complet uscat)

Exemple de oferte de pret

Cotație de pret pentru o alee de beton amprentat

Doriți să construiți o alee de 10 m² din beton gravat imprimat. Optezi pentru o culoare ocru, reprezentativă pentru sudul Franței, și un aspect de tomete. Angajezi un meșter. El cumpără consumabilele cu 60 € pe m², sau 600 €, și efectuează instalarea pentru 30 € pe m², sau 300 €. Cheltuiți 900 € pentru implementarea muncii dvs.

Ofertă pentru beton amprentat cu aspect de lemn

Doriți să construiți o terasă din beton amprentat cu aspect de lemn de 20 m². După cum știți, va necesita mult mai puțină întreținere decât o punte reală din lemn. Îți încredințezi munca unui meșteșugar. El cumpără materialele cu 1.400 € (70 € pe m²) și toarnă betonul cu 1.000 € (50 € pe m²).

În total, munca ta te va costa 2.400 €.

beton amprentat lemn
Beton amprentat

Ofertă pentru o alee de acces decorativă din beton amprentat

Intenționați să instalați o cale de acces decorativă din beton amprentat. Te-ai gândit mai întâi la o terasă din beton placat cu gresie, dar vrei să-ți faci treaba cât mai curând posibil. Prin urmare, utilizarea betonului amprentat pare a fi alegerea potrivita pentru dumneavoastra.

Contactați mai mulți meșteri pentru a obține oferte și pentru a face comparații. La final, alegeți un meșter din regiunea dvs., care se oferă să vă construiască terasa de 30 m² pentru 5.400 EUR. Acest preț include achiziționarea de consumabile (80 € pe m²) și instalarea betonului (100 € pe m²).

Întrebări frecvente beton amprentat

Cum este colorat betonul amprentat?

Betonul amprentat poate fi colorat într-o varietate de moduri, pornind de la o bază gri sau albă. Prima metodă, pigmentarea în masă, implică adăugarea pigmenților sub formă de pulbere direct în amestecul de beton. Astfel, betonul decorativ este colorat pe toata grosimea sa.

De asemenea, este posibil să se utilizeze întăritori colorați, constând din ciment, pigmenți, aditivi și cuarț. Presărați-le pe beton proaspăt. Această tehnică face posibilă obținerea unei culori pronunțate pe primii centimetri ai betonului. De asemenea, îl întăresc pentru a-l face mai durabil și mai rezistent. Iată o comparație a celor două tehnici:

Tehnica de colorareBeneficiiDezavantajele
În masăEconomie de timp
Ușor de implementat
Intensitate redusă a culorii
Posibile diferențe de ton
Scump
La suprafațăMulte nuanțe posibile
Nuanțe luminoase
Accesibile
Întreaga placă nu este colorată
Timp de procesare mai lung (costuri de instalare mai mari, unelte speciale)

Cum îmbătrânește betonul amprentat?

Atunci cand este bine protejat si asezat, betonul amprentat este foarte usor de intretinut. Acest lucru se datorează faptului că murdăria nu se agață de ea și poate fi spălată cu apă. Poate fi curățat cu un jet de înaltă presiune. Pentru a-i revigora culoarea și a proteja betonul ștanțat, vă sfătuim să aplicați un strat de lac la fiecare 3 până la 5 ani.

Betonul amprentat este alunecos?

Nu, betonul amprentat este antiderapant. Modelele suprafeței sale au margini aspre și împiedică alunecarea. Cu toate acestea, poate fi alunecos atunci când este plasat în jurul unei piscine și, ca urmare, adesea umed. În acest caz, vă sugerăm să o tratați cu un strat superior care conține o pulbere anti-alunecare.

Pe scurt Betonul amprentat este un beton care se toarna rapid și este deosebit de popular. Durabil și robust, este unul dintre cele mai plăcute tipuri de beton din punct de vedere estetic și este potrivit atât pentru interior, cât și pentru exterior. Este deosebit de potrivit pentru terase, căi de grădină și împrejurimile piscinei

☏ Sună 0753.688.062
Scroll to Top