beton dezactivat pret

Pret beton dezactivat

Pret beton dezactivat, cunoscut și sub denumirea de beton spălat, piatra spalata sau beton cu agregate expuse este un strat de beton decorativ utilizat în special în aer liber pentru terase, piscine sau căi de acces,trotuare,verande,alei pietonale,parcuri de distractii sau chiar pe strazi

Preț beton dezactivat Preț pe m² (fără instalare)
Mai puțin de 100 m²100 € / m²
Peste 100 m²80 € / m²

Costul variază între 30 € și 150 € / m² fără instalare și între 40 € și 190 € / m² inclusiv instalarea. Pret betonului dezactivat este degresiv: cu cât suprafața care trebuie acoperită este mai mare, cu atât prețul pe m² va fi mai mic.

Preț beton dezactivat (furnizare și instalare)Preț pe m²
Mai puțin de 25 m²160 până la 190 € / m²
25 până la 50 m²90 până la 120 € / m²
50 până la 100 m²60 până la 89 € / m²
100 până la 200 m²50 până la 60 € /m²

Găsiți rapid o firma pentru a instala beton dezactivat.Preț mediu: 30€ până la 190€ / m²

Betonul dezactivat este un amestec de ciment, nisip și apă, la care se adaugă agregate decorative de diferite dimensiuni. Dezactivatorul este un produs pulverizat după turnarea betonului, care întârzie fixarea acestuia și permite trecerea unui jet de apă de înaltă presiune prin care agregatele dezvăluie suprafața agregatelor.

Puteți personaliza culoarea betonului dezactivat sau tipul de agregate utilizate (pietricele, pietriș, pietre etc.).

pret beton dezactivat

Pret beton dezactivat depinde de mai multe criterii:

 • suprafața în cauză: cu cât este mai mică, cu atât costul pe m² este mai mare
 • tipul de beton dezactivat ales (culoare, agregate etc.)
 • grosimea betonului necesar
 • starea terenului, care va influența timpul de pregătire (lucrări de terasament, cofraje etc.)
 • Costul muncii firmei
 • durata lucrării.

Pentru o terasă din beton dezactivată de 20 m², costă în medie 3500 €, în timp ce o alee de 90 m² va costa 5400 €.

Diferitele utilizări ale betonului dezactivat

Betonul dezactivat este utilizat în principal pentru exterior:

 • terasă
 • Alee de grădină sau garaj
 • Punte la piscină.

În interior, betonul dezactivat poate fi utilizat și pentru podelele din baie. Multitudinea posibilităților de personalizare provine din alegerea pigmenților de culoare utilizați, a tipului de agregate și a culorii acestora.

Primiți oferta pret beton dezactivat de la diferiți profesionisti din apropierea dvs.Estimare preț: 30 € până la 190€ / m²

Pro și contra betonului dezactivat

Avantajele betonului dezactivat sunt numeroase. Este foarte ușor de întreținut cu un aparat de curățat cu joasă presiune și este perfect rezistent la uzură, șoc termic și intemperii. Deoarece este un beton, acesta poate fi realizat în diferite forme și se adaptează la toate tipurile de suprafețe. În cele din urmă, este antiderapant, făcându-l o acoperire excelentă pentru împrejurimile piscinei sau băilor.

Principalul dezavantaj al betonului dezactivat este prețul de instalare pe m², care este mai mare decât betonul tradițional. Cu toate acestea, betonul dezactivat este așezat direct pe sol, fără o placă prealabilă, ceea ce este, de asemenea, avantajos. Instalarea în sine nu este complexă, dar necesită o anumită cantitate de know-how. Acesta este motivul pentru care este recomandabil să apelați la un profesionist pentru acest tip de muncă.

Comparați prețurile meșterilor din jurul dvs.Tarif mediu: 30€ la 190€ / m²

Pe de altă parte, betonul dezactivat oferă un aspect frumos aleii sau terasei, dar este o estetică ușor datată, foarte la modă în anii ’80. Betonul amprentat sau betonul fosforescent sunt mai moderne, pentru un cost aproximativ echivalent cu cel al unei placi conventionale

Cum se efectuează lucrările de turanre a betonului dezactivat?

Lucrările de turnare a betonului dezactivat se desfășoară în mai multe etape.

Pregătirea santierului

Se compune din excavarea zonei destinate primirii betonului. Odată ce zona a fost delimitată, terenul trebuie excavat la o grosime suficientă pentru a cuprinde substratul (20 cm) și grosimea plăcii (12-15 cm pentru o alee). Solul trebuie să fie plat și compactat.

Substratul este realizat din materiale compactabile (nisip, pietriș sau un amestec din ambele) răspândite pe o grosime de 20 cm. Acest substrat ajută la scurgerea apei. Substratul trebuie să fie, de asemenea, perfect plat și compactat.

Firma va face apoi cofrajul pentru a ține betonul până când este fixat și va servi drept ghid pentru nivelare. Fie balustrade din lemn, elemente decorative (pavele sau cărămizi) sau materiale flexibile sunt utilizate dacă forma este curbată. Substratul este apoi acoperit cu o peliculă polianică care se ridică peste cofraje.

Îmbinările de decuplare sau benzile de margine sunt plasate pe întreaga grosime și de-a lungul pereților, coloanelor, gurilor de vizitare etc. În cele din urmă, o plasă de sârmă este plasată pe suport. Aceste ultime două puncte vizează limitarea riscului de fisuri în beton.

Turnare si pret beton dezactivat

Chiar dacă faceți singur instalarea, este recomandabil să comandați beton dezactivat gata de utilizare. Acest lucru vă va asigura că aveți un material omogen și perfect dozat, mai ales când vine vorba de agregate.

Betonul este livrat de obicei cu o autobetoniera, care aruncă betonul direct în cofraje. Aplicația este similară cu cea a betonului convențional: nivelare, tragere cu o riglă, plutire și netezire.

Dezactivatorul este apoi pulverizat pe întreaga suprafață a betonului înainte de uscare. Betonul trebuie apoi lăsat să se întărească.

Spălarea betonului

Această operație va dezvălui agregatele de pe suprafață prin îndepărtarea stratului de suprafață al betonului. O mașină de spălat cu înaltă presiune este utilizată în decurs de 5 până la 24 de ore de la turnare. Acesta este pasul cel mai tehnic, deoarece nu trebuie să aveți prea multă presiune, să păstrați jetul la o distanță adecvată și înclinație pentru a avea un rezultat omogen. Aici este prețios know-how-ul profesionistului!

Găsiți rapid un meșter pentru a instala beton dezactivat.Preț mediu: 30€ până la 190€ / m²

În cele din urmă, zidarul continuă cu retușurile finale (tăierea îmbinărilor de contracție în 36 de ore, dezbrăcarea cofrajului după 48 de ore etc.). Suprafața este utilizabilă de pietoni după aproximativ 3 zile întregi de uscare și durează 28 de zile pentru o suprafață care poate fi condusă.

Exemple de oferte si pret beton dezactivat

Finalizezi designul exterior al noii tale case construind o terasă, instalând un gard de beton și o alee din beton dezactivată. Întregul reprezintă 160 m², fără forme complexe. Meșterul vă oferă un preț pe metru pătrat de 74 EUR fără taxe și prezintă următoarea ofertă:

 • Pachet de pregătire a suprafeței: 3296 €
 • Furnizarea și instalarea betonului dezactivat: 8480 €
 • adică un cost total de 11.776 EUR fără TVA, cu TVA de 20%, deoarece casa a fost finalizată de mai puțin de 2 ani.

Doriți să vă refaceți curtea de 80 m² cu beton dezactivat, ceea ce necesită demolarea plăcii de beton existente. Masonul va trebui, de asemenea, să asigure crearea pragurilor ușilor și pragul unei porți glisante de 3 m lățime. Oferta propusă este de 15.702 € inclusiv TVA, cu 10% TVA (casă mai veche de 2 ani), inclusiv:

 • Instalarea șantierului
 • demolarea și îndepărtarea betonului existent
 • Furnizarea și instalarea suportului și a betonului dezactivat
 • crearea pragurilor ușii și a porții, precum și 3 ștampile din fontă.

Pe scurt Betonul dezactivat este un beton decorativ utilizat pe scară largă în aer liber, pentru terase, căi de grădină sau garaj și împrejurimile piscinei. Costul său variază între 30 € și 150 € / m² fără instalare și între 40 € și 190 € / m² instalat de un profesionist. Prețul scade în funcție de suprafață

☏ Sună 0753.688.062
Scroll to Top