Beton dezactivat Arad

Cu aspectul său asemănător pietrișului, beton dezactivat Arad: are estetica ideală pentru a crea o cale de grădină sau o terasă. Vă invităm să descoperiți mai detaliat această soluție.

beton dezctivat arad

Ce este beton dezactivat Arad?

De asemenea, cunoscut sub numele de beton spălat, betonul dezactivat este evaluat pentru aspectul său decorativ și durabil. Este, de fapt, un beton în care este integrată o cantitate mai mare de pietriș colorat.

Frumusețea sa provine din faptul că pietrișul este expus înainte ca betonul sa se usuce: este ca și cum ai îndepărta stratul de mortar care se află la suprafață cu un jet de apă de înaltă presiune după turnarea unui agent de dezactivare pe el.

Usor de intretinut, acest tip de beton este utilizat in mod obisnuit pentru a acoperi diferite suprafete. Acesta poate fi găsit în oraș pe piețe, trotuare etc., dar poate fi folosit și în case particulare pentru a crea o alee, o terasă, un garaj, o zonă de piscină etc.

Compoziție beton dezactivat Arad

Beton dezactivat este, ca orice beton, alcătuit din ciment, apă, nisip, pietriș și aditivi. Diferența constă în faptul că, în acest tip de beton, cantitatea de pietriș este mai mare pentru a fi vizibilă și a da un aspect decorativ.

Așchiile pot fi alese în funcție de aspectul dorit și în așa fel încât să se amestece cât mai bine cu mediul înconjurător. Apoi, este posibil să vă jucați cu culorile, dimensiunile și formele lor. Pentru a vă crea decorul, aveți și opțiunea de a alege o altă culoare de ciment sau de a adăuga pigmenți de culoare.

BINE DE ȘTIUT:La compoziția sa, este posibil să se adauge un retarder de setare, mai ales dacă suprafața care trebuie acoperită este mare. Acest produs face posibilă întârzierea fixării betonului și astfel să aveți timp să evidențiați pietrișul.

Utilizări posibile

După cum veți vedea mai târziu în articol, betonul dezactivat are avantaje diferite. Principalul fiind aspectul său decorativ, poate fi folosit în diferite situații. Acesta poate fi găsit în dezvoltarea urbană și structurile rutiere, cum ar fi trotuare, piețe, pasarele pietonale etc.

Este, de asemenea, utilizat pentru amenajarea peisagistică în aer liber în case particulare. Acesta poate fi apoi folosit pentru realizarea unei terase, dar și a unei alei de grădină, a unei zone de piscină, a unei terase, a unei intrări în garaj etc.

Culori beton dezactivat Arad

Betonul dezactivat poate fi de diferite culori. Acest lucru se datorează următoarelor fapte:

 • Este posibil să vă jucați cu culoarea pastei de ciment. Cimentul care acoperă agregatul poate fi astfel de la un gri mai mult sau mai puțin deschis la alb sau negru. Este chiar posibil să-l colorați cu pigmenți.
 • Este posibil să vă jucați cu culoarea pietrișului. Ele pot fi gri, bej, alb, negru, roșu, roz etc. Și de ce să nu amestecați așchii de diferite culori pentru a obține un efect și mai diferit?

Toate acestea permit rezultate variate și este chiar posibil să se creeze modele, un efect de mozaic etc.

Avantaje

Optând pentru beton dezactivat în locul unei placi de beton convenționale, beneficiați de diverse avantaje:

 • Este o soluție ușor de întreținut.
 • Datorită compoziției sale, betonul dezactivat este antiderapant.
 • Este disponibil în mai multe culori pentru a se potrivi cel mai bine exteriorului și pentru a vă satisface cerințele.
 • Foarte rezistent, este rezistent la intemperii.
 • Este o soluție durabilă.
 • Versatil, poate fi folosit pentru a realiza diferite tipuri de proiecte.
 • Este posibil să mergeți pe ea, dar poate fi și condusă.
 • Este o soluție cu un bun raport calitate / preț, deoarece veți avea liniște sufletească timp de mulți ani, la fel ca în cazul betonului tradițional, dar fără a fi nevoie să adăugați un strat de acoperire deasupra.

Contra

Cu toate acestea, implementarea sa este dificilă și necesită o anumită cantitate de cunoștințe. Aceasta înseamnă că va trebui să treceți printr-un profesionist dacă nu aveți expertiza necesară pentru a-l configura.

Pret beton dezactivat Arad

Prețul mediu al betonului dezactivat pe metru pătrat variază între 40 și 150 de euro.

Montarea betonului dezactivat: pașii

Dacă doriți să începeți instalarea betonului dezactivat, iată pașii de urmat:

 1. Pregătiți zona care trebuie acoperită înainte de turnare. Trebuie să începeți prin delimitarea spațiului, eventual săpând și pregătind cofrajul și substratul.
 2. Apoi calculați cantitatea de beton dezactivat necesară și comandați-o, fără a uita betonul dezactivat. Puteți, de asemenea, să-l pregătiți singur ca betonul obișnuit, dar, în acest caz, dozele vor fi diferite.
 3. Continuați să turnați și să nivelați betonul dezactivat în cofraje.
 4. Aplicați dezactivatorul.
 5. Spălați suprafața cu un jet de apă de înaltă presiune pentru a dezvălui așchiile, apoi tăiați îmbinările de contracție.

Instalarea betonului dezactivat de către un profesionist: cât costă?

Pretul betonului dezactivat variaza in functie de zona pe care doriti sa o acoperiti, aspectul final si complexitatea lucrarii. Într-adevăr, profesionistul va trebui să procedeze la lucrările de terasament din zonă, cofrajul, armarea și plasarea betonului dezactivat. În plus față de costul acestei manopere, există prețul betonului în sine și al agentului de dezactivare.

În medie, este nevoie de 110 până la 130 € / m² de beton dezactivat așezat pentru mai puțin de 50 m² și de 70 până la 110 € / m² pentru mai mult de 50 m².

☏ Sună 0753.688.062
Scroll to Top