Ce este betonul dezactivat?

Ce este betonul dezactivat? a devenit cel mai utilizat beton decorativ în aer liber și are atracții practice și estetice incontestabile. Punerea sa în aplicare, în special pentru actualizarea agregatelor de suprafață, implică, de preferință, utilizarea unui profesionist.

Ce este betonul dezactivat?

Ce este betonul dezactivat?

Betonul dezactivat sau betonul spălat este un beton decorativ care, după o anumită aplicare, dezvăluie agregatele din care este compus pe suprafața sa.

Constând dintr-o formulă îmbogățită cu agregate, ciment, nisip, apă și orice aditivi, betonul dezactivat este turnat și netezit, înainte ca suprafața sa să fie pulverizată cu un agent de întârziere.

Acest produs de dezactivare întârzie fixarea betonului la o adâncime de câțiva milimetri. Între 8 și 24 de ore de la aplicare, suprafața betonului este spălată cu un jet de apă de înaltă presiune pentru a îndepărta stratul de suprafață al mortarului și a expune astfel suprafața superioară a agregatelor.

Tehnicile de dezactivare „uscată” sunt, de asemenea, disponibile pentru a reduce impactul asupra mediului și consumul de apă.

Personalizare în toate direcțiile

Alegerea agregatelor – forma (laminată sau concasată), dimensiunea și culoarea – determină estetica și textura betonului dezactivat.

De exemplu, agregatele în formă de pietriș fac betonul să se simtă mai moale, în timp ce pietrișul zdrobit este mai potrivit pentru utilizarea antiderapantă.

Culoarea cimentului (gri, alb, colorat), natura nisipului (grosier, fin, calcaros, silicios) și adâncimea de atac a dezactivatorului joacă, de asemenea, un rol în rezultatul final.

Betonul dezactivat deschide astfel o gamă largă de posibilități în ceea ce privește decorarea și personalizarea, în funcție de regiunea de origine a agregatelor, precum și de utilizarea, textura și culoarea dorite.

Curte, terasa, alee… Un beton dezactivat versatil pentru exterior

Din toate aceste motive, betonul dezactivat este unul dintre cele mai utilizate betoane decorative pentru placări exterioare, fie pe drumuri de către autoritățile locale (trotuar, trecere de pietoni, carosabil urban, stradă pietonală, pistă pentru biciclete, parcare, scuar, curte etc.) sau în amenajări peisagistice exterioare de către persoane fizice (terasă, curte, alee de grădină, margini de plajă și piscină etc.). coborâre garaj…).

Betonul versatil, dezactivat, poate fi integrat în orice tip de proiect și mediu și poate chiar îmbunătăți vizibilitatea pe timp de noapte a utilizatorilor prin utilizarea nuanțelor deschise sau a agregatelor fosforescente.

Care sunt avantajele betonului dezactivat?

Principalul motiv pentru care betonul dezactivat este atat de raspandit este datorita numeroaselor sale avantaje in ceea ce priveste rezistenta, durabilitatea, intretinerea si utilizarea.

Prima calitate a betonului dezactivat este că este antiderapant datorită agregatelor expuse, făcându-l o acoperire ideală pentru căile pietonale și pentru zonele piscinelor.

Rezistent la intemperii (ploaie, zapada, inghet si dezghet) si socuri, acest beton decorativ are o mare durabilitate in timp.

Ușor deîntreținut, își recapătă aspectul original printr-o simplă trecere a unui aparat de curățat cu înaltă presiune.

Drivable, este, de asemeneacapabil să susțină traficul vehiculelor.

Singurul dezavantaj al betonului dezactivat, în cele din urmă, este că este mai scump decât betonul tradițional datorită unei implementări mai tehnice și consumatoare de timp, care este preferabil să fie încredințată unui profesionist. Cu toate acestea, rămâne cel mai ieftin dintre betoanele decorative.

Care este prețul pe metru pătrat de beton dezactivat?

Construcția unui trotuar din beton dezactivat are loc în șase etape succesive: pregătirea solului (plata, compactarea solului, protecția împrejurimilor, instalarea cofrajului și a rosturilor de dilatare), așezarea și turnarea betonului (amestecarea betonului, turnarea, nivelarea), netezirea și plutirea betonului, dezactivarea (pulverizarea retarderului de setare), spălarea betonului cu un aparat de curățat cu înaltă presiune, Clătire finală fără presiune.

Prețul betonului dezactivat este, prin urmare, mai mare decât betonul normal, datorită instalării, care este mai tehnică și consumatoare de timp; Și, de asemenea, pentru că prețul pe m3 al materialului este mai mare, ca să nu mai vorbim de costul produsului dezactivat.

Alegerea profesionistului potrivit

Producția de beton dezactivat poate fi încredințată unei companii de zidărie sau unui excavator, asigurându-se că sunt bine versați în tehnică pentru a evita orice imperfecțiune.

Profesionistul va trebui să fie consultat cu privire la natura și cantitatea agregatelor care urmează să fie integrate, precum și cu privire la culoarea cimentului care urmează să fie utilizat, pentru a obține rezultatul dorit. În special, el va trebui să acorde atenție plasticității bune a materialului și vibrațiilor acestuia, care trebuie efectuate cu grijă, astfel încât pasta să nu se ridice la suprafață și astfel să evite betonul dezactivat fără pietriș vizibil.

☏ Sună 0753.688.062
Scroll to Top